33 parlamendisaadikut lõid turismi ja kohaliku toidu toetusgrupi

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue riigikogu koosseisu esimene istung.
Uue riigikogu koosseisu esimene istung. Foto: Liis Treimann

33 parlamendisaadikut lõid Reformierakonna fraktsiooni liikme Imre Sooääre eestvedamisel Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühma.

Saadikuterühma esimees on Imre Sooäär ning aseesimehed Kadri Simson, Aivar Sõerd ja Ivari Padar, teatas riigikogu Reformierakonna fraktsioon.

Ühenduse liikmeteks astusid ka kolm endist põllumajandusministrit, Ivari Padar, Jaanus Marrandi ning Helir-Valdor Seeder, kes kõik on Eesti toidu ja maapiirkondade arengu teemadega ministriametis aktiivselt tegelenud.

Saadikurühma eesmärk on sildade loomine kodaniku- ja ettevõtjate ühenduste ning riiklike programmide vahel, tehes tihedat koostööd EAS-i ja maaeluministeeriumiga.

Nagu eelmises koosseisus, on ka praeguses riigikogu koosseisus loodud saadikuühendus üks arvukamaid, koondades kolmandiku kogu parlamendi liikmetest erinevatest erakondadest ja kuus endist ministrit.

Turismi ja kohaliku toidu toetusgrupiga liitusid 33 riigikogu liiget: Yoko Alender, Ivi Eenmaa, Igor Gräzin, Jüri Jaanson, Liina Kersna, Johannes Kert, Toomas Kivimägi, Aivar Kokk, Siret Kotka, Eerik-Niiles Kross, Kristjan Kõljalg, Jaanus Marrandi, Andres Metsoja, Meelis Mälberg, Ivari Padar, Kalle Palling, Heljo Pikhof, Heidy Purga, Laine Randjärv, Valdo Randpere, Martin Repinski, Mailis Reps, Vilja Savisaar, Helir-Valdor Seeder, Andre Sepp, Kadri Simson, Imre Sooäär, Aivar Sõerd, Tanel Talve, Artur Talvik, Terje Trei, Anne Sulling ja Maire Aunaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles