Metlev sai Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni nõunikuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Metlev
Sergei Metlev Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vabaerakond kinnitas oma tegevjuhiks Margus Maidla, erakonna riigikogu fraktsiooni nõunikuks sai Sergei Metlev.

Sellest nädalast riigikogu fraktsiooni juures tööd alustav 23-aastane Sergei Metlev on osalenud erakonna programmi- ja strateegiatöös ning ta kogus Nõmme ja Mustamäe ringkonnas kandideerides 509 häälega Ain Lutsepa järel piirkonna paremuselt teise valimistulemuse.

Metlev on lõpetamas juuraõpinguid Tartu Ülikoolis ja ta on saanud kodanikuaktivistina väärtuslikke kogemusi sellest, kuidas poliitikat kujundada ja realiseerida. Fraktsiooni nõunikult ootavad saadikud analüütilist abi arupärimiste, eelnõude ja parandusettepanekute ettevalmistamisel.

«Opositsioonierakonna jaoks on oluline, et fraktsiooni tegevus riigikogus oleks energiline ja valitsuse suhtes nõudlik ja ma tahan sellele aktiivselt kaasa aidata,» ütles Metlev.

Muude isikuomaduste kõrval peab Vabaerakond Metlevi tugevuseks noorte ja mitte-eestlaste tugevamat kaasamist.

Vabaerakonna esimees Andres Herkel esitas juhatusele tegevjuhi kandidaadiks teadusajakirjanikuna tuntud Margus Maidla, kes tegi seda tööd ühiskondlikus korras ka valimiseelsel perioodil. «Juhatus kinnitas Maidla tegevjuhiks ja ta esitab juba nädala jooksul erakonna eelarve ja tegevuskava projektid. Vabaerakond, kes on vastustanud erakondade priiskavat riigieelarvelist rahastamist, on lubanud, et igapäevasteks tegevuskuludeks ei kulutata rohkem kui pool riigieelarvest valimistulemuse põhjal eraldatavast summast,» ütles Herkel.

Herkeli sõnul on Maidla end juba tõestanud, kuid erakonnal seisab ees uus arenguetapp, kus seni edu toonud õhinapõhisus peab kombineeruma kasvava professionaalsuse ja kandepinna laiendamisega. «Minu arust annab Maidla lai haare ja tuntus nii teadus- kui ka ärimaailmas meile edasiminekuks väga hea eelduse,» märkis Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles