Galerii: Keskerakond analüüsib valimistulemusi

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel Keskerakonna volikogu istungil valimistulemustest ja poliitilisest olukorrast ettekande pidanud Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles, et erakond tegi riigikogu valimistel väga hea tulemuse ning nende eesmärgiks on saavutada valimisvõit 2019. aastal.

«Üle Eesti välja jagatud 13 isikumandaadist võtsid Keskerakonna poliitikud viis — sellega said hakkama Edgar Savisaar, Yana Toom, Mihhail Kõlvart, Jüri Ratas ja Kadri Simson. 2015. aasta Riigikogu valimistelt saadud 27 mandaati uues 6-parteilises riigikogus on väga tugev tulemus,» rääkis Simson valimistulemusi kommenteerides ning lisas, et Keskerakonna eesmärk on saavutada valimisvõit aastal 2019.

Simson rõhutas oma ettekandes, et valimiste suurimateks kaotajateks olid sotsid ja IRL. «Sotsiaaldemokraadid said neli ning IRL koguni üheksa mandaati vähem kui 2011. aasta riigikogu valimistel. IRLi kaotus oli üle 39 000 hääle, ehk iga kolmas toetaja hülgas nad. Sotside kaotuse ilmekaimaks näitajaks on nende esimehe valimistulemus. See, et sotside esimees läks nii nõrga mandaadiga läbirääkimistele vajutas ka oma pitseri sotside võimele uut hingamist valitsusse tuua,» nentis Keskerakonna aseesimees.

Simson ütles, et IRLil ja sotsidel on oma kaotuses ühine joon — nad olid viimase kaheksa aasta jooksul Reformierakonna valitsuses väiksemaks partneriks. «Vastutus seisakus majanduse ja suurenenud väljarände eest langes neile, sest valitsuses olles viidi ellu Reformierakonna dogmasid,» sõnas Simson.

Tema sõnul ei anna Keskerakond sel aastal loodud valitsusele sadat kriitikavaba päeva, sest sündinud koalitsiooniprogramm ei luba uut lähenemist. «Kui Eesti majandus oli juba eelmisel aastal seisakus, siis nüüd on majanduse väljavaated veelgi kurvemad. Majandusprognoos on kehv, plaanitavad maksutõusud on ebaõiglased ning valitsuse ainus plaan on kindlalt edasi ajada Reformierakondlikku poliitikat. Sellises olukorras oleks meist vastutustundetu sada päeva kriitikavaba olla,» rõhutas Keskerakonna aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles