Anvelt: Ligi haridusministriks saamine on ebameeldiv paratamatus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Liis Treimann

Reformierakonna pikaajalise poliitiku ja endise rahandusministri Jürgen Ligi nimetamine haridus- ja teadusministriks ei meeldi paljudele sotsiaaldemokraatidele ja nende toetajatele, kuid erakond võtab seda kui paratamatust, ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) parlamendirühma esimees Andres Anvelt.

«Kindlasti oli Ligi haridusministriks saamine üllatus ja mitte selline «vaat kui tore» üllatus. Selge, et väga paljudele meie erakonna liikmetele ja toetajatele selline käik ei meeldi,» ütles Anvelt reedel BNSile. «Portfellide jagamisel sotsid haridusministri portfelli ei saanud ja sealt edasi on juba iga erakonna südametunnistuse asi, kuidas ja kellele ta enda ministriportfellid annab.»

Kommenteerides väidet, nagu oleks eelmise valitsuse sotsiaaldemokraadist haridus- ja teadusministri Jevgeni Ossinovski uues valitsuses sellest kohast ilmajätmine nii temale kui SDE-le nii-öelda koha kätte näitamine, ütles Anvelt, et «mina ei tunneta, et keegi oleks mulle kohta kätte näidanud».

«Võtame teisiti, võib-olla Reformierakond ise tahab Ligit haridusministriks pannes talle kohta kätte näidata,» märkis Anvelt.

SDE fraktsiooni juhi sõnul on «haridus kõige konservatiivsem valdkond erinevates poliitikates ja selle näppimisel ja ümberkujundamisel tuleb arvestada sellega, et mõjud hakkavad ilmnema kümne aasta pärast või üldse järgmises põlvkonnas».

Rääkides haridus- ja teadusministri ees seisvatest ülesannetest ütles Anvelt, et kindlasti on jätkuvalt üleval küsimus koolivõrgu suurusest, koolide arvukus, õpetajate palkade küsimus ja palju muud. «Kõik need küsimused ootavad lahendusi ja need puudutavad ka haldusreformi, mida valitsus hakkab ette valmistama. Väga suurt osa mängib selles haridusasutuste regionaalne paigutus,» sõnas Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles