Vaata, kes hakkavad juhtima parlamendikomisjone

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsioonisaadikud riigikogus.
Koalitsioonisaadikud riigikogus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu komisjonid valivad esmaspäeval oma esimesel istungil esimehed ja aseesimehed, võimuliidu kokkuleppe kohaselt hakkab Reformierakond juhtima viit, Sotsiaaldemokraatlik Erakond nelja ning Isamaa ja Res Publica Liit kolme komisjoni.

Reformierakonnast saab Euroopa Liidu asjade komisjoni esimeheks Kalle Palling, kes oli samal ametikohal ka riigikogu eelmises koosseisus. Kultuurikomisjoni asub juhtima riigikogu endine aseesimees ja kunagine kultuuriminister Laine Randjärv, majanduskomisjoni Pärnu endine linnapea Toomas Kivimägi, põhiseaduskomisjoni Kalle Laanet ja rahanduskomisjoni Remo Holsmer.

Sotsiaaldemokraatidest jätkab keskkonnakomisjoni esimehena Rainer Vakra, maaelukomisjoni esimeheks saab eelmise valitsuse põllumajandusminister Ivari Padar, väliskomisjoni juhiks Kuressaare eelmine linnapea Hannes Hanso ning õiguskomisjoni juhiks varem sotsiaalkomisjoni esimehena töötanud Heljo Pikhof.

Isamaa ja Res Publica Liidust hakkab riigikaitsekomisjoni juhtima väliskomisjoni senine esimees Marko Mihkelson, sotsiaalkomisjoni Aivar Kokk ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni kunagine siseminister Ken-Marti Vaher.

Opositsiooni juhtida jäävad riigikogus riigieelarve kontrolli ja korruptsioonivastane erikomisjon. Riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimehena jätkab suure tõenäosusega keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin, kes pidas sama ametit ka parlamendi eelmises koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles