Ossinovski seadis kahtluse alla Michali usaldusväärsuse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsioonileppe allkirjastamine.
Koalitsioonileppe allkirjastamine. Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees, lahkuva valitsuse haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski seadis täna riigikogult volitusi taotlevale peaministrikandidaadile Taavi Rõivasele küsimust esitades kahtluse alla majandus- ja taristuministriks asuva reformierakondlase Kristen Michali usaldusväärsuse.

Valitsuse moodustamise aluseid tutvustanud Rõivasele riigikogus esimese küsimuse esitanud Ossinovski märkis, et majandus- ja taristuministri näol on tegu ministriga, kes vastutab Eestis vist kõige suuremal määral riigivara heaperemeheliku ja ausa valitsemise eest. «Teatavasti ilmnesid nimetatud isiku suhtes mõned aastad tagasi muret tekitavad asjaolud, mis seadsid tugevasti kahtluse alla tema sobivuse sellele ametikohale,» ütles ta.

Ossinovski lisas, et kuna lõpuks neid kahtlusi ei kinnitatud ega lükatud ümber, siis paljuski taandus küsimus lõpuks usule. «Peaminister Andrus Ansip on öelnud, et tema usub Kristen Michalit. Siit mu küsimus: peaministrikandidaat Taavi Rõivas, kas sina usud Kristen Michalit?» küsis Ossinovski.

Rõivas vastas, et ei usu mitte ainult Kristen Michalit, vaid usub kõiki nii oma ametist lahkuva valitsuse kui ka tulevase valitsuse liikmeid. Samuti kinnitas ta, et on valmis neid avalike ja ka mitteavalike rünnakute eest alati kaitsma.

«Poliitikuametis, nagu me kõik teame, ma arvan, et väga vähe on siin saalis neid, kes ei oleks seda kas ise kogenud või ise kõrvalt lähedalt näinud, on väga palju rünnakuid. Mõnikord on need alatud, mõnikord on need isiklikud. Selliste rünnakute eest kavatsen ma oma valitsuse liikmeid kindlasti kaitsta, nii nagu ma olen seda teinud oma parima äranägemise järgi ka praeguse valitsuse puhul,» ütles Rõivas.

Küsimuste-vastuste vooru järel otsustab riigikogu hääletusel, kas anda Rõivasele valitsuse moodustamiseks volitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles