Michal ei usu, et peab end valitsuses teistest rohkem tõestama

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo & Kristen Michal
Urve Palo & Kristen Michal Foto: Liis Treimann

Reformierakondlane, täna majandus- ja taristuministri kandidaadiks nimetatud Kristen Michal ei usu, et peab end mõne aasta taguse rahastusskandaali tõttu ministrina teistest rohkem tõestama.

Rääkides oma eesmärkidest ministriametis, tõi Michal välja, et tema kõige üldisem eesmärk on hea ettevõtluskeskkond. «Ka justiitsministrina oli minu jaoks tähtis, et ei toimuks Eestis ülereguleerimist, mille vastu ka ettevõtjad ja ettevõtlusorganisatsioonid on sõna võtnud,» ütles ta Postimehele.

Seega peab ettevõtluskeskkond tema sõnul olema mõistlik. «Kui majanduses mingid reeglid ja loogikad toimivad, siis halduskoormus ei tohiks liiga kõrgeks minna,» selgitas ta. «Ma arvan, et täpsemad tööplaanid tulevad siis, kui ma lähen majja ja vaatan koos Urvega (Urve Palo - HM) plaanid üle,» sõnas ta. Nendest plaanidest lubas ta rääkida siis, kui aeg on käes.

Reformierakonna rahastamisskandaali tõttu justiitsministri ametist tagasi astunud Michal ei usu, et peab end seetõttu teistest tulevastest ministritest rohkem tõestama. «Ma arvan, et kõik (ministrid - HM) peavad end tõestama. Ega minu tollane lahkumine ei olnud kuidagi tööga seotud. Ma astusin tagasi, et kaitsta valitsust ja erakonda ja olen nüüd valimistel kandideerinud ja mandaadi saanud,» rääkis ta.

Täna kogunenud Reformierakonna juhatus kinnitas erakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase ettepanekul majandus- ja taristuministri kandidaadiks Kristen Michali. 6. aprillist 2011 kuni 10. detsembrini 2012 oli Michal Andrus Ansipi kolmanda valitsuse justiitsminister. Pärast nn rahastusskandaali astus ta ministrikohalt tagasi, põhjendades seda vajadusega kaitsta oma erakonda ja valitsuse töövõimet. Märtsis toimunud riigikogu valimistel kogus ta 4766 häält.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles