Sulling ei välista tulevikus taas ministrikohale pürgimist

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling.
Anne Sulling. Foto: Tairo Lutter

Ligi aasta Taavi Rõivase esimeses valitsuses väliskaubandus- ja ettevõtlusministri kohal olnud Anne Sulling (RE) ei välista, et võib kunagi taas valitsusse pürgida, kuid usub, et saab oma senist tööd suurel määral jätkata ka riigikogu lihtliikmena.

Möödunud aastale tagasi vaadates leidis Sulling, et paljuski oli ministriamet selline, nagu ta ootas ja lootis. «Minu jaoks oli kõige tähtsam, et saaks midagi konkreetselt ära teha ja neid asju, mida me ära tegime, oli mitmeid,» ütles ta Postimehele.

Saavutustest rääkides tõi ta välja selle, et sai aidata Venemaa-vastaste sanktsioonide kehtestamise järel Eesti põllumehi Jaapani turule, oluliseks pidas ta ka uusi ettevõtluse toetusmeetmeid. «See on kõik see, mida ma ootasin, ja see sai ka tehtud.»

Praegu ta aga uuesti ministriks saada ei soovinud, suuresti isiklikel põhjustel. Samas aga ei välistanud ta, et võib selle peale uuesti kunagi tulevikus mõelda. «Miks mitte», sõnas ta, lisades, et kavatseb sel alal tööd jätkata ka riigikogus.

Näiteks märkis ta, et võttis initsiatiivi Eesti-Jaapani sõprusgrupi loomisel ning kavatseb edaspidigi toetada Eesti ettevõtteid Jaapani suunal. «Kuna see turg sai just avatud, siis seda momentum' it ei tohi lasta raisku minna,» ütles Sulling.

Oma n-ö mantlipärijale, uues valitsus väliskaubandus- ja ettevõtlusministri kandidaadiks nimetatud Urve Palole (SDE) soovis Sulling edu. «Me just täna hommikul ka rääkisime, nii et ma annan talle heameelega nõu ja räägin oma kogemusest selles valdkonnas.»

Anne Sulling kuulus valitsusse ja ka Reformierakonda möödunud aasta märtsist. Uues valitsuses asub kõigi eelduste kohaselt tema kohale senine majandus- ja taristuminister, sotsiaaldemokraat Urve Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles