Rõivas sai riigikogult valitsuse moodustamiseks volitused

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna esimees, peaministrikandidaat Taavi Rõivas pidas täna riigikogu ees kõne valitsuse moodustamise alustest, misjärel otsustas parlament anda talle valitsuse moodustamiseks volitused.

Volituste andmise poolt hääletas 58 Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu liiget ning selle vastu oli 40 Keskerakonna, Vabaerakonna ja Konservatiivse Rahvaerakonna saadikut. Hääletamata jätsid sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski ja keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin.

Täna õhtul sõidab Rõivas Kadriorgu, et esitada uue valitsuse koosseis presidendile. Reformierakond on esitanud siseministriks Hanno Pevkuri, välisministriks Keit Pentus-Rosimannuse, majandus- ja taristuministriks Kristen Michali, riigihaldusministriks Arto Aasa, maaeluministriks Urmas Kruuse ning haridus- ja teadusministriks Jürgen Ligi.

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast jätkab kaitseministrina Sven Mikser, väliskaubandus- ja ettevõtlusministriks saab Urve Palo, kultuuriministriks Indrek Saar ning tervise- ja tööministriks Rannar Vassiljev. Isamaa ja Res Publica Liidust hakkavad valitsusse kuuluma keskkonnaminister Marko Pomerants, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, rahandusminister Sven Sester ja justiitsminister Urmas Reinsalu.

Uus 15-liikmeline valitsus astub ametisse homme hommikul vande andmisega riigikogu ees. Sellega algavad uue ja lõpevad tagasi astunud valitsuse volitused ning siis vabastab president eelmise valitsuse ametist. Esimese istungi peab uus valitsus neljapäeva pärastlõunal.

Uuel koalitsioonil on riigikogus 59 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles