Muuli otsustas asendusliikmena riigikokku minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) juhatuse poolt uue valitsuse sotsiaalkaitseministriks valitud Margus Tsahkna asemel läheb parlamenti kauaaegne ajakirjanik Kalle Muuli.

Muuli kinnitas teisipäeva õhtul BNSile, et kavatseb Tsahkna asemel riigikokku minna ja see otsus on tal juba ammu tehtud. «Selle otsuse tegin ma juba eelmise aasta detsembri alguses, et kui mind valitakse, siis ma lähen riigikogusse,» sõnas Muuli.

Tema sõnul olid IRLi võimalikud ministrikandidaadid juba ammu teada ning ta on juba varasemalt erakonnale kinnitanud, et on valmis Tsahkna asemel parlamenti asuma.

Veel pühapäeval ütles Muuli Kuku raadio saates «Muuli ja Samost», et pole varem nii kriminaalses kohas töötanud, kui seda on riigikogu.

«Neid uudiseid (Priit Toobali, Lauri Laasi ja Jaak Madisoni kohta - toim.) lugedes mõtlesin, et taevas halasta, kuhu kohta me kandideerisime sinuga alles hiljuti,» ütles Muuli kaassaatejuht Anvar Samostile.

«Võin päris siiralt ja ausalt ütelda - olen nii vana inimene, et minu tööstaaž ulatub ligi neljakümne aastani -, et ma ei ole niivõrd kriminaalses kohas töötanud, kui on Eesti Vabariigi riigikogu. Hoolimata sellest, et minu karjääris on ka ametikohad nagu Põltsamaa põllumajanduskombinaadi laadija ja Jõgeva teederemondi ja ehitusvalitsuse 2. kategooria puusepp, siis sellises töökollektiivis ei ole mul õnnestunud olla, kus mobiiltelefone varastatakse ja võõraid kirju varastatakse,» rääkis Muuli raadiosaates.

Eile kinnitas Muuli oma Facebooki kontol, et jätkab Kuku raadios oma kommentaarisaatega. «Annan igaks juhuks teada, et teen Kukus koos Anvariga saadet «Muuli ja Samost» sõltumata sellest, kas ma töötan riigikogus või mitte. Head kuulamist!»

Kalle Muuli kogus riigikogu valimistel 1197 häält.

IRLi volikogu kiitis teisipäeva õhtul heaks juhatuse otsuse ministrikandidaatide kohta. IRLi juhatus otsustas esmaspäeval, et justiitsministriks saab erakonna esimees Urmas Reinsalu, rahandusministriks eelmise riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Sven Sester, keskkonnaministriks Marko Pomerants ja sotsiaalkaitseministriks eelmise riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Margus Tsahkna.

Reinsalu asendusliige riigikogus on Mart Nutt ja Pomerantsi asendusliige Einar Vallbaum. Rahandusministrina tööle asuv Sven Sester mandaati ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles