Opositsioon hakkab riigikogus juhtima kaht erikomisjoni

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu uus koosseis
Riigikogu uus koosseis Foto: Liis Treimann / Postimees

Koalitsiooni moodustavate Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (IRL) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kokkuleppest selgub, et opositsioon hakkab uues riigikogus juhtima riigieelarve kontrolli ja korruptsioonivastast erikomisjoni.

Kokkuleppe kohaselt saaks Reformierakond viie, SDE nelja ja IRL kolme alatise komisjoni esimehe koha. Reformierakonna juhtida jääks Euroopa Liidu asjade, kultuuri-, majandus-, põhiseadus- ja rahanduskomisjon.

SDE saaks kokkuleppe järgi keskkonna-, maaelu-, välis- ja õiguskomisjoni esimehe ning IRL riigikaitse- ja sotsiaalkomisjoni esimehe koha. Lisaks hakkaks IRLile kuuluma julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehe ning nii riigieelarve kontrolli kui korruptsioonivastase erikomisjoni aseesimehe positsioon.

Kokkuleppe osana sai SDE ka riigikogu esimehe ning IRL esimese aseesimehe koha.

Kui Reformierakonna volikogu kiitis koalitsioonilepingu heaks juba eile õhtul, siis SDE ja IRL otsustavad koalitsiooni mineku täna. Kui koalitsioonilepe pälvib kõigi volikogude heakskiidu, toimub leppe allkirjastamine homme keskpäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles