Saadikud moodustasid kolm parlamendirühma ja kolm ühendust

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu XIII koosseisu avaistung.
Riigikogu XIII koosseisu avaistung. Foto: Viktor Burkivski

Riigikogu liikmed moodustasid teisipäeval Eesti-Austria, Eesti-Itaalia ja Eesti-Mongoolia parlamendirühma ning huvialakoolide, kodukandi ja «Eesti Vabariik 100» toetusrühma.

Parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada riiki mujal maailmas. Ühenduste kaudu saavad riigikogu üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve, teatas riigikogu pressiesindaja.

Eesti-Austria parlamendirühma esimees on Laine Randjärv ning liikmed Jüri Jaanson, Martin Repinski, Mailis Reps, Aivar Sõerd ja Terje Trei.

Eesti-Itaalia parlamendirühma esimees on Laine Randjärv ning liikmed Maire Aunaste, Toomas Kivimägi, Siret Kotka, Kalle Palling, Heljo Pikhof, Heidy Purga, Martin Repinski, Mailis Reps, Tarmo Tamm, Terje Trei ja Marika Tuus-Laul.

Eesti-Mongoolia parlamendirühma esimees on Hannes Hanso ning liikmed Yoko Alender, Kalvi Kõva, Jaanus Marrandi ja Ivari Padar.

Huvialakoolide toetusrühma esimees on Laine Randjärv ja aseesimees Tarmo Tamm. Toetusrühma kuuluvad Yoko Alender, Krista Aru, Johannes Kert, Liina Kersna, Madis Milling, Heidy Purga, Mailis Reps ja Terje Trei.

Kodukandi toetusrühma esimees on Tanel Talve ja aseesimees Aivar Kokk. Toetusrühma kuuluvad Krista Aru, Kalvi Kõva, Jaanus Marrandi, Ivari Padar, Mailis Reps, Artur Talvik ja Priit Toobal.

Toetusrühma «Eesti Vabariik 100» esimees on Krista Aru ning liikmed Hannes Hanso, Monika Haukanõmm, Külliki Kübarsepp, Aadu Must, Laine Randjärv, Mailis Reps Kadri Simson, Tanel Talve ja Artur Talvik.

Riigikogu uus koosseis on moodustanud praeguseks kokku 30 parlamendirühma ja 14 ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles