Atonen: loodav valitsus püsib ametis rohkem kui kaks aastat

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen
Meelis Atonen Foto: Andres Haabu / Postimees

Aastate eest tegevpoliitikast lahkunud reformierakondlane Meelis Atonen ütles, et Reformierakonna, SDE ja IRLi koalitsioonis on uuenduse tunde nimel üsna palju ministriportfelle ümber mängitu, ta prognoosis, et loodav valitsus püsib ametis vähemalt kaks aastat.

Üllatusena tuli Atonenile, et loodi riigihalduse minister, kuhu on kandidaadiks seatud Arto Aas, Atonen arvas, et luuakse hoopiski euroministri koht, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Ringvaade».

IRLi puhul üllatas Atoneni see, et «Res Publica jätkuvalt ruulib», sest ta oleks oodanud, et IRL madalseisust väljumiseks piltlikult öldes täiesti uued näod ette surub. «Siin on minu jaoks päris suur üllatus, et ei võetud Kaia Ivat või Annely Akkermanni või teisi, kes toonuks uut hingamist.»

IRLi positsiooni uues valitsuses hindas ta seevastu kõrgelt, rõhutades, et rahandus ja justiitsministrid omavad kerget vetoõigust, kuna need on ministeeriumid, mis peavad kõigile eelnõudele kooskõlastuse andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles