Riigikogu juhatus kinnitas alatiste komisjonide kohtade jaotuse

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu XIII koosseisu avaistung.
Riigikogu XIII koosseisu avaistung. Foto: Viktor Burkivski

Riigikogu juhatus kinnitas kümne alatise komisjoni suuruse ning määras ära mitu kohta saab iga fraktsioon erinevas komisjonis.

Kohtade jaotus komisjonides tuleneb fraktsioonide suurustest ja fraktsioonide tehtud ettepanekutest. Samuti tuleb arvestada, et iga saadik saab kuuluda vaid ühte komisjoni ning riigikogu juhatuse liikmed ei saa kuuluda ühtegi komisjoni, teatas riigikogu pressiesindaja.

Riigikogu juhatus võttis komisjonide kohtade jagamisel fraktsioonide vahel arvesse ka seda, et komisjonide koosseisud peegeldaksid õigesti riigikogu poliitiliste jõudude vahekorda ehk koalitsiooni ja opositsiooni proportsioone. Komisjonide nimelise koosseisu kinnitab juhatus pärast fraktsioonidelt ettepanekute saamist.

Kaheksaliikmelises keskkonnakomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kaks ning Isamaa ja Res Publica Liidu, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

11-liikmelises kultuurikomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kolm, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonist kaks ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Eesti Vabaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

11-liikmelises maaelukomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kolm, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonist kaks ning Isamaa ja Res Publica Liidu, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Eesti Vabaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

10-liikmelises majanduskomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kolm, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonist kaks ning Isamaa ja Res Publica Liidu ja Eesti Vabaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

Kaheksaliikmelises põhiseaduskomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kaks ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ja Eesti Vabaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

12-liikmelises rahanduskomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kolm, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonist kaks, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonist kaks ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Eesti Vabaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

Üheksaliikmelises riigikaitsekomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kaks ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Eesti Vabaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

10-liikmelises sotsiaalkomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kolm, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonist kaks ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Eesti Vabaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

Kaheksaliikmelises väliskomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kaks ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

10-liikmelises õiguskomisjonis hakkab Reformierakonna fraktsioonist olema kolm, Keskerakonna fraktsioonist kaks, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonist kaks ning Isamaa ja Res Publica Liidu, Eesti Vabaerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioonidest üks saadik.

Euroopa Liidu asjade komisjoni (ELAK) koosseis ja kohtade jaotus fraktsioonide vahel esitatakse hiljem. Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele peab ELAKis olema vähemalt 15 liiget ning komisjoni peab kuuluma vähemalt üks liige igast teisest alatisest komisjonist.

Erikomisjonide moodustamine toimub pärast riigikogu vastavate otsuste vastuvõtmist. Eelmises riigikogus töötasid julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon, korruptsioonivastane erikomisjon ja riigieelarve kontrolli erikomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles