Riigikogu moodustas veel viis parlamendirühma ja neli ühendust

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XIII Riigikogu avaistung
XIII Riigikogu avaistung Foto: Viktor Burkivski

Riigikogu liikmed moodustasid esmaspäeval Eesti-Austraalia ja Uus-Meremaa, Eesti-Hollandi, Eesti-Islandi, Eesti-Poola ning Eesti-Türgi parlamendirühma.

Samuti loodi Ida-Virumaa toetusrühm, siseturvalisuse vabatahtlike toetusrühm, kodanikuühiskonna toetusrühm ning Taiwani toetusrühm.

Parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada meie riiki mujal maailmas, teatas riigikogu. Ühenduste kaudu saavad riigikogu üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Parlamendirühmade liikmed

Eesti-Austraalia ja Uus-Meremaa parlamendirühma esimees on Kalle Laanet ja liikmed Maire Aunaste, Deniss Boroditš, Mart Helme, Lauri Luik, Laine Randjärv, Mailis Reps, Aivar Sõerd, Terje Trei ja Rainer Vakra.

Eesti-Hollandi parlamendirühma esimees on Martin Repinski ja aseesimees Aadu Must. Parlamendirühma kuuluvad Deniss Boroditš, Dmitri Dmitrijev, Valeri Korb, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Erki Savisaar, Aivar Sõerd ja Tarmo Tamm.

Eesti-Islandi parlamendirühma esimees on Artur Talvik ning liikmed Andres Ammas, Heidy Purga ja Mailis Reps.

Eesti-Poola parlamendirühma esimees on Aadu Must ning aseesimees Kalev Kallo. Parlamendirühma kuuluvad Krista Aru, Andres Herkel, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Aivar Sõerd, Tarmo Tamm, Priit Toobal ja Viktor Vassiljev.

Eesti-Türgi parlamendirühma esimees on Kadri Simson ning aseesimees Ivari Padar. Parlamendirühma kuuluvad Maire Aunaste, Igor Gräzin, Hannes Hanso, Toomas Kivimägi, Mihhail Korb, Jaanus Marrandi, Jüri Ratas, Martin Repinski, Mailis Reps, Kersti Sarapuu ja Rainer Vakra.

Ühenduste liikmed

Ida-Virumaa toetusrühma esimees on Dmitri Dmitrijev ning aseesimees Valeri Korb. Toetusrühma kuuluvad Krista Aru, Deniss Boroditš, Olga Ivanova, Mihhail Korb, Maris Lauri, Jüri Ratas, Martin Repinski, Mihhail Stalnuhhin ja Artur Talvik.

Siseturvalisuse vabatahtlike toetusrühma esimees on Artur Talvik ning liikmed Raivo Aeg, Andres Anvelt, Kalvi Kõva, Kalle Laanet, Madis Milling, Aivar Sõerd ja Tarmo Tamm.

Kodanikuühiskonna toetusrühma esimees on Yoko Alender ning liikmed Andres Ammas, Maire Aunaste, Igor Gräzin, Monika Haukanõmm, Liina Kersna, Johannes Kert, Eerik-Niiles Kross, Külliki Kübarsepp, Maris Lauri, Kristen Michal, Heidy Purga, Mihkel Raud, Mailis Reps, Aivar Sõerd, Artur Talvik, Terje Trei ja Rainer Vakra.

Taiwani toetusrühma esimees on Kalle Laanet ning liikmed Deniss Boroditš, Mihhail Korb, Kalvi Kõva, Viktoria Ladõnskaja, Madis Milling, Heidy Purga, Martin Repinski, Märt Sults, Aivar Sõerd ja Rainer Vakra.

 Eelmisel nädalal moodustati 22 parlamendirühma ning seitse ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles