Pevkur on valmis uues valitsuses siseministrina jätkama

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur on Reformierakonna juhi kohale valimise järel seadmas sihte valimisteks.
Hanno Pevkur on Reformierakonna juhi kohale valimise järel seadmas sihte valimisteks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tagasi astunud valitsuse siseminister Hanno Pevkur on valmis jätkama siseministrina ka uues Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) valitsuses.

Reformierakonda kuuluv Pevkur ütles Postimehele, et kui peaminister teeb talle ettepaneku uues valitsuses ministrina jätkata, siis on ta selleks valmis. «Kui peaminister seda õigeks peab, oleks siseministrina jätkamine minu jaoks kindlasti valik,» lausus ta.

Pevkuri sõnul arutab võimalikke ministrikandidaate täna kell 16 kogunev Reformierakonna juhatus. «Seni on erakonna esimehel Taavi Rõivasel võimalus võimalike ministrikandidaatidega rääkida,» sõnas Pevkur.

Pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut koguneb täna õhtul ka erakonna volikogu, kes otsustab, kas koalitsioonileppe tekst on erakonna jaoks sobiv ja Reformierakond võib sellise leppe alusel valitsusliitu minna.

Reformierakond, SDE ja IRL leppisid kokku valitsusvastutuse jaotuses. Reformierakond vastutab aastateks 2015-2019 loodavas valitsusliidus seitsme valdkonna eest ning SDE ja IRL kumbki nelja eest.

Reformierakonnale kuuluvad kokkuleppe järgi uues valitsusliidus peaministri, välisministri, majandus- ja taristuministri, siseministri, maaeluministri, haridus- ja teadusministri ning riigihalduse ministri portfellid.

SDE vastutab kaitseministri, kultuuriministri, tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri portfellide eest.

IRL vastutab keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri portfellide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles