Reformierakonna volikogu arutab koalitsioonilepet homme

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna volikogu koguneb kolme erakonna koalitsioonilepingut arutama homme ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu ülehomme õhtul.

Kui juba eelmise kolmapäeva õhtuks olid kolme erakonna esindajad saavutanud kokkuleppe koalitsioonilepingu tekstis ning neljapäeva õhtuks ka lepingu maksumuses, siis alates reedest on erakondade esimehed arutanud ministrikohtade jagamist. Kohajaotuse peavad nad kokku leppima hiljemalt homme, enne kui koguneb Reformierakonna volikogu.

Kui koalitsioonileping saab kõigi erakondade volikogude heakskiidu, võib selle allkirjastamine toimuda uue nädala kolmapäeval.

Senisesse valitsusse kuulusid Reformierakonnast peaminister Taavi Rõivas, välisminister Keit Pentus-Rosimannus, keskkonnaminister Mati Raidma, kultuuriminister Urve Tiidus, rahandusminister Maris Lauri, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling ning siseminister Hanno Pevkur.

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast kuulusid valitsusse kaitseminister Sven Mikser, sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, põllumajandusminister Ivari Padar, justiitsminister Andres Anvelt, majandus- ja taristuminister Urve Palo ning haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Riigikogu esimeheks valiti esmaspäeval sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ning riigikogu aseesimeheks Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Helir-Valdor Seeder. Seeder vahetas sellel kohal välja reformierakondlase Laine Randjärve.

Kolme erakonna esindajad alustasid kõnelusi kahe nädala eest pärast seda, kui Reformierakonna juhatus oli Vabaerakonna kohtumistelt kõrvale jätnud. Nelja erakonna konsultatsioonid algasid 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles