EKRE fraktsioon: Madison võib riigikogusse jääda

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon arutas täna omastamise eest karistada saanud fraktsiooni liikme Jaak Madisoniga seonduvat ja leidis, et ta ei pea parlamendist tagasi astuma.

EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme kirjutas sotsiaalmeedias, et ta kordas oma ettepanekut Jaak Madisonile, et ta võiks erakonna ja enda tule alt välja toomiseks loobuda mandaadist riigikogus.

«Fraktsioon arutas asja ja kuulas veelkord ära Jaagu selgitused ning leidis, et taoline samm ei ole õiglane ja proportsionaalne karistus Jaagu poolt korda saadetud tegude valguses. Samuti leiti, et antud olukorras pole õigustatud järgi anda välisele survele. Leidsime ka, et õige organ taoliste asjade arutamiseks on erakonna juhatus, kes on kongressil mandaadi saanud inimeste kogu,» märkis Helme.

EKRE fraktsiooni juht lisas, et Madison tunnistas veelkord, et on käitunud valesti, et ta kahetseb seda ning on õppetunni saanud ning parandab oma käitumist.

EKRE juhatus arutab Madisoni küsimust esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles