Valitsuskõneluste lõpus kohtuvad erakondade esimehed

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser, Taavi Rõivas ja Urmas Reinsalu.
Sven Mikser, Taavi Rõivas ja Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann / Postimees

Koalitsioonikõnelustel kogunevad täna eelarveküsimusi ja ametikohtade jaotust arutama esmalt erakondade esimehed ning seejärel ka Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu kõnelusdelegatsioon.

Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ütles õhtuse kohtumise järel Postimehele, et eile põhjalikult arutatud madalapalgaliste toetuspaketi osas esitas IRL oma visiooni ja see oli partneritele aktsepteeritav. Lahenduse suunas astuti tema hinnangul pikk samm. «Seal on teatud tehnilisi täpsustusi kindlasti veel vaja teha. Selge see, et sedavõrd suuri süsteeme luues tuleb väga palju detailidele tähelepanu pöörata,» märkis ta, kuid lisas, et üksmeel on kindlasti leitav.

Täna pärastlõunal jätkub eelarvekulude ja -tulude arutelu. «Need me oleme teadlikult jätnud kõige lõpus kokku leppimiseks, et see kogupilt kokku haakuks,» lausus ta.

Rõivas märkis samas, et eelarvega seotud küsimusi ei saa ka alahinnata ja pigem on need ühed kõige tõsisemad, sest eelarve tuleb saada nelja aasta lõikes tasakaalu. «Kui need asjad on läbitud, on võimalik minna ka vastutusjaotuse juurde. Kas see saab aset leidma homme või nädala lõpupoole, aga igal juhul ma usun, et ka see ei ole enam väga kaugel,» ütles ta eile õhtul.

Kui kõikides küsimustes on saavutatud kokkulepe, saavad erakonnad kokku kutsuda oma volikogud, kelle heakskiitu koalitsioonilepe samuti vajab. Seejuures nõuab nii IRLi kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna põhikiri, et volikogu erakorralisest koosolekust teatataks ette vähemalt kolm päeva.

Ühe võimaluse kohaselt võiksid volikogud kokku tulla esmaspäeval, mis võimaldaks näiteks teisipäeval leppe allkirjastada. «Esmaspäev pole veel lukus, aga tõepoolest üks võimalus see on, et seda nädala alguses selliselt korraldada,» ütles Rõivas õhtul Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles