Yana Toom: ma ei mõtle Keskerakonna juhi koha peale

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonda kuuluva europarlamendi saadiku Yana Toomi sõnul ei näe ta praegu mingit vajadust mõelda Keskerakonna juhi kohale asumisest.

«Pole mõtet igasuguseid spekulatsioone kommenteerida. Meil on juht täitsa olemas, meil on olemas kaks aseesimeest, ei ole mingit vajadust mingeid ümberkorraldusi hakata tegema,» ütles Toom Postimehele.

Toomi sõnul ei ole ta mõelnud ka sellele, et asuda juhtima Keskerakonda kunagi tulevikus, kui selline võimalus peaks avanema.

«Ma pole selle peale mõelnud ja ma kordan veel kord, ma ei näe selle mõtlemise järgi mingit vajadust hetkel. Asi toimib,» lausus Toom.

Praegu kavatseb Toom jätkata europarlamendi saadikuna.

«Loobusin riigikogu saadiku mandaadist kahjuks ja nüüd jätkan europarlamendis. Praegu on mul kohver ka kaasas ja suundun otse lennujaama,» ütles Toom esmaspäeva hommikul Keskerakonna juhatuse koosoleku järel Toompeal Keskerakonna kontoris.

Ajakirjanduses on viimastel päevadel spekuleeritud, justkui oleks Keskerakonnas tekkinud eestlaste ja venelaste vahel eriarvamused ning erakonna juhtimise võiks üle võtta Yana Toom, kes kogus europarlamendi valimistel erakonna esimehest Edgar Savisaarest rohkem hääli.

Keskerakonna juhatus otsustas täna hommikul, et partei esimehe Edgar Savisaare eemalviibimise ajal juhib Keskerakonda aseesimees Kadri Simson.

Seni jagunes juhtimine kahe aseesimehe Simsoni ja Enn Eesmaa vahel. Praeguses olukorras jääb Savisaar oma tervisliku seisundi tõttu vähemalt mõneks ajaks erakonna juhtimisest eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles