IRL esitab riigikogu aseesimeheks Helir-Valdor Seedri

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Liis Treimann / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon otsustas esitada riigikogu aseesimehe kandidaadiks erakonna volikogu esimehe Helir-Valdor Seedri.

IRLi esimehe Urmas Reinsalu sõnul on Seedril väärikas kogemus nii ministri kui riigikogu liikmena. «Heliri kogemus ja põhimõttekindlus on need omadused, mis teevad temast tugeva kandidaadi riigikogu aseesimehe kohale,» ütles ta erakonna teatel.

Riigikogu liikmed valivad esimehe ja kaks aseesimeest täna kell 15 algaval uue koosseisu esimesel istungil. Varasematel aastatel on esimehe ja ühe aseesimehe koht jagatud osana koalitsioonileppest.

Eelmises koosseisus kuulusid riigikogu juhatusse sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, reformierakondlane Laine Randjärv ja opositsiooni esindajana keskerakondlane Jüri Ratas. Sotsiaaldemokraadid seavad ka täna taas üles Nestori ning Keskerakond Ratase kandidatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles