Kadri Simson võtab ajutiselt Keskerakonna juhtimise enda kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna juhatus otsustas täna hommikul, et partei esimehe Edgar Savisaare eemalviibimise ajal juhib Keskerakonda aseesimees Kadri Simson.

Varasemalt jagunes juhtimine kahe aseesimehe Simsoni ja Enn Eesmaa vahel. Praeguses olukorras jääb Savisaar vähemalt mõneks ajaks erakonna juhtimisest eemale.

Simson ütles Postimehele, et tema ajutine asumine Keskerakonna juhi kohale oli juhatuse üksmeelne otsus.

«Me anname talle (Edgar Savisaarele  -toim.) täpselt niipalju aega, et ta saaks taastada oma töövõime. Loodame, et tema tervenemine on kiire ja soovime talle kõik tugevat tervist,» lausus Simson.

Keskerakonna juhatus otsustas kokku kutsuda erakonna volikogu 11. aprilliks. Pärast seda koguneb Keskerakonna juhatus uuesti kahe nädala pärast, 13. aprillil.

Keskerakonna juhatus otsustas ka riigikogu fraktsiooni ja juhatuse kandidaadid.

Juhatus tegi ühehäälse ettepaneku, et Keskerakonna fraktsiooni juhatus jätkaks samas koosseisus, nagu parlamendi eelmise koosseisu ajal. Juhatus tegi ettepaneku valida esimeheks Kadri Simsoni ning aseesimeesteks Mailis Repsi ja Valeri Korbi. Riigikogu juhatuse kandidaadiks otsustas juhatus esitada Jüri Ratase.

«Loomulikult olen tänulik, et otsustati toetada riigikogu fraktsiooni senise juhatuse jätkamist,» ütles Keskerakonna aseesimees Kadri Simson, «koos Mailis Repsi ja Valeri Korbiga suudame riigikogu suuruselt teist fraktsiooni edukalt juhtida. Keskerakond on riigikogu suurim opositsioonijõud, millega koalitsioonil tuleb arvestada.»

«Jüri Ratas on väga tugev kandidaat riigikogu juhatusse, ta on riigikogu aseesimehe tööd teinud 2007. aastast ning saanud sellega väga hästi hakkama,» lisas Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles