Mikser: homme me kõnelustega lõpule ei jõua

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Sven Mikser ütles, et Reformierakonna, SDE ning Isamaa ja Res Publica Liidu kõnelused homme veel kindlasti ei lõpe.

Mikser ütles Postimehele, et delegatsioonide tänasel kohtumisel sõlmküsimustele ei keskendutud, vaid kõne all oli keele- ja integratsioonipoliitika. «Nendes valdkondades õnnestus küll võrdlemisi konstruktiivselt liikuda. Samas tuleb öelda, et sõlmküsimused on endiselt veel lahenduseta,» lausus ta ning avaldas lootust, et nendeni jõutakse homme.

Küsimusele, mille taga sõlmküsimuste lahendamine seisab, vastas Mikser, et kui ta peab midagi oletama, siis arvab, et Reformierakonna esimees ja peaminister proovib lauale panna enda pakutava lahenduse.

Kui veel hommikul saatis Reformierakonna volikogu esimees Kristen Michal partei volikogu liikmetele kirja, kus palus olla valmis võimalikuks kogunemiseks juba laupäeval, siis päeva jooksul otsustati Mikseri sõnul kõnelustel, et enne esmaspäeva pole volikogudel kogunemiseks põhjust. «Arvestades lahtiste otsade rohkust ja lauale jäänud töö mahukust, ma olen päris veendunud, et homse päeva jooksul me veel kindlasti lõpuni ei jõua,» ütles ta.

Mikseri sõnul jätkavad delegatsioonid homme taas kõnelusi ning seejärel saab vaadata, kuhu päeva jooksul on jõutud. «Siis saame juba adekvaatsemalt hinnata, kui palju aega veel lõpptulemuseni jõudmiseks vaja on ja kui lootusrikas seis paistab,» lausus ta ja lisas, et kolme erakonna esindajate kohtumine on kavas ka pühapäeval.

Esmaspäeval koguneb avaistungile uus riigikogu, kes valib endale samal päeval esimehe ja kaks aseesimeest. Võimuliidule kuulub tavaliselt esimehe ja ühe aseesimehe koht, mis on varasematel aastatel jagatud osana koalitsioonileppest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles