Riigikokku minekust on seni loobunud kolm inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Egert Kamenik

Vabariigi valimiskomisjon on saanud praeguseks avalduse kolmelt inimeselt, kes osutusid uude riigikokku valituks, kuid ei soovi sinna tööle minna.

Mandaadist loobumise avalduse on seni esitanud Tartu reformierakondlasest linnapea Urmas Klaas ning Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ja eurosaadik Yana Toom, kes mõlemad kuuluvad Keskerakonda. Küll on riigikokku minekut juba kinnitanud Kõlvarti asendusliige Andrei Novikov ja Toomi asendusliige Dmitri Dmitrijev. Klaasi asemel on riigikokku võimalik minna Reformierakonda kuuluval Remo Holsmeril.

Riigikogu liikmena tööle asumisest on praeguseks teatanud ka keskerakondlased Rein Ratas, Aadu Must, Märt Sults, Kersti Sarapuu, Martin Repinski ja Olga Ivanova, sotsiaaldemokraat Jaanus Marrandi, vabaerakondlane Külliki Kübarsepp ja Konservatiivsesse Rahvaerakonna liikmed Henn Põlluaas ja Jaak Madison.

Riigikogu uue koosseisu esimene istung toimub esmaspäeva pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles