Reformierakonna volikogu on valmis koalitsioonilepet arutama juba laupäeval

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi võimuliidu kõnelustel osalejad ei ole seni öelnud, mis ajaks võiks koalitsioonileping valmis saada, on Reformierakonna volikogu vajadusel valmis seda juba laupäeval arutama.

Reformierakonna volikogu esimees Kristen Michal saatis täna hommikul volikogu liikmetele kirja, kus palus olla seoses uue valitsusliidu moodustamiseks käivate läbirääkimistega valmis volikogu võimalikuks kogunemiseks juba sel laupäeval. Vajaduse korral toimub volikogu koosolek laupäeval kella 13–17 Tallinnas.

Reformierakonna volikogusse kuuluvad erakonna piirkondlike ja maakondlike organisatsioonide juhid ja volitatud esindajad, erakonna juhatuse ja riigikogu fraktsiooni liikmed, eurosaadikud ja ministrid. Seekordsele koosolekule oleksid Michali sõnul oodatud ka reformierakondlastest omavalitsusjuhid.

Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu võimukõneluste lõpule jõudmisel peab erakonna volikogu heaks kiitma uue valitsusliidu lepingu, millele peavad allkirjastamise eel heakskiidu andma ka teiste erakondade volikogud.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäri Indrek Saare sõnul saab sotside volikogu erakorraliselt kokku kutsuda vähemalt kolmepäevase etteteatamisega. «Kui tundub, et kokkulepped on käeulatuses, ja on tekst, millega volikogu ette minna, siis kutsume volikogu kokku esimesel võimalusel,» ütles ta, kuid lisas, et praegu sellist teksti veel pole.

Ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) põhikiri näeb ette, et volikogu erakorralisest koosolekust tuleb ette teatada vähemalt kolm päeva. «IRLi eestseisus ja erakonna volikogu on valmis kogunema pärast seda, kui kõik sisulised küsimused on koalitsioonis kokku lepitud,» teatas erakonna pressiesindaja.

Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ei soovinud eile õhtul koalitsioonilepingu valmimise tähtaega veel ennustada, öeldes, et see sõltub lähematest päevadest. Ta kordas, et lõplikust tähtajast olulisem on leppe kvaliteet. Samas ei välistanud ta ka võimalust, et leppe saab allkirjastada juba uue nädala alguses, mil koguneb uus riigikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles