Pentus-Rosimannus: me kõik tahaksime, et valmis koalitsioonilepe oleks juba laual

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna aseesimehe Keit Pentus-Rosimannuse sõnul tahaksid kõik võimukõnelustel osalejad, et valmis koalitsioonileping oleks laual ja rääkida saaks kogu kokkuleppest, kuid paraku võtab detailide lihvimine veel aega.

Keskerakondlane Jüri Ratas märkis täna ETV otsesaates «Foorum», et tema meelest tuleks kolmikliit kokku panna puhtalt ametikohtade järgi, sest sisulistes küsimustes on neil kolmel erakonnal kokku leppida ülikeeruline, kui mitte võimatu. Samuti osutas ta, et kui varasematel kordadel on kõneluste kohta antud alati informatsiooni, siis seekord on läbirääkimised vägagi suletud ja tundub, et otsuseid ei tehta.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Andres Anvelt ning Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu juhtiv Helir-Valdor Seeder kinnitasid, et töö selle nimel, et igale erakonnale olulised eesmärgid leiaksid tee koalitsioonilepingusse, käib päevast päeva ja avalikkuse ees seda teha ei saa.

Pentus-Rosimannus ütles samuti, et konsultatsioonid käivad täie hooga ning selline intensiivne ja detailne töö on sisendanud optimismi, et kolme erakonna kokkulepe sünnib. Tema sõnul tahaksid kõik kõnelustel osalejad, et valmis leping oleks juba laual ning rääkida saaks kogu kokkuleppe kõigist detailidest.

«Midagi ei ole teha, tuleb öelda, et andke veel pisut aega, ja ma tõesti arvan, et kui need detailide lihvimised saavad olema sedavõrd põhjalikud, nagu viimased kaks päeva on näidanud, siis sellest kokkuvõttes moodustatav valitsus ainult võidab, see tähendab, et see valitsus saab olema tõesti oluliselt tugevam,» märkis Pentus-Rosimannus.

Tema sõnul pole eraldi eesmärk, et koalitsioonilepe oleks komakohtadeni valmis esmaspäeva pärastlõunaks, mil toimub uue riigikogu koosseisu avaistung, kuid enam nädalaid selleks samuti ei kulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles