Siiri Oviir Savisaare haigusest: asendamatuid pole olemas, paljudel on karjääriredel valmis mõeldud

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir.
Siiri Oviir. Foto: Peeter Langovits

Jala amputeerimise operatsiooni läbi teinud Edgar Savisaare väga kriitilisest tervislikust seisundist hoolimata Keskerakond toimib edasi ning asendamatuid inimesi pole olemas, arvas Keskerakonna endine aseesimees Siiri Oviir.

«Selge see, et Edgar Savisaarel oli erakonnas ja juhatuses väga suur roll, väga suur sõnaõigus, väga suur arvamuseõigus, nüüd langeb see kohustus laiemale pinnale,» ütles Oviir ETV saates «Ringvaade», vahendas ERR Uudised.

Ta leiab, et kõige keerulisem on Savisaare haiguse tõttu Keskerakonna olukord peagi kogunevas uues riigikogus, asendusliige saab riigikogus tööle asuda siis, kui põhiliige kas läheb valitsusse või loobub riigikogu liikme kohast, täna seda infot pole ja riigikogu koht jääb Savisaart ootama ning üks liige on seni fraktsioonis vähem.

Küsimusele, kas on juba alanud võimuvõitlus, vastas Oviir, et ta on paar aastat erakonna siseelust eemal olnud, aga küllap on nii mõnelgi mehel-naisel marssalikepp taskus. «Kas ta võitleb marssalikepi laua peale, seda näitab aeg, täna Edgar Savisaare tervist arvestades ei ole vist päris õige sellest nii rääkida, sest öeldakse, et kõige tänamatud tegevus on ennustamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles