Astok: kõige valusam oleks valitsusest väljajäämine Reformierakonnale

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal suundumas partei juhatuse koosolekule.
Kristen Michal suundumas partei juhatuse koosolekule. Foto: Erik Prozes

Reformierakondlase Hannes Astoki hinnangul oleks uuest valitsuskoalitsioonist väljajäämine kõige valusam just tema koduerakonnale.

«Selge on, et kõige valusam oleks valitsusest välja jääda Reformil, aga ka IRLil, õigemine Res Publical, kes sinna alles on jäänud, on eluliselt tähtis valitsusse saada,» leidis Astok Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Opositsioonis oleks nad varsti 3-protsendilise toetusega nagu Res Publica enne Isamaaliiduga ühinemist,» meenutas Astok.

‹Sotsidel on dilemma, kas minna tagasi valitsusse, aga nende toetus valitsuses oldud aastaga ei tõusnud, vaid langes, samas said nad oma poliitikat ellu viia,» rääkis Astok.

«Arvestades, et Edgar Savisaar on haiglas üsna kehvas seisus, siis kindlasti on poliitikuid, kes on juba pannud helisema Kadri Simsoni ja Jüri Ratase mobiiltelefonid,» uskus Astok.

«Arvata võib, et pärast sellist tervisetõrget Savisaar ei suuda enam jätkata endise hooga erakonna juhtimist,» tõdes ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Keskerakonna tulevik ei ole antud juhul enam seotud Edgar Savisaarega, partei tulevik on seotud kellegi teisega, aga kes see «keegi teine» on, ei tea hetkel keegi,» resümeeris ta.

«Ja kas pärast status quo lõppu jääb järele üks või mitu Keskerakonda… sest ega Kadri Simsoni ja Jüri Ratase nägu pole päris see nägu mis Yana Toomil,» sõnas Astok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles