Videointervjuu: kas IRL on valmis läbirääkimisi jätkama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu kommenteeris erakonna volikogu istungi järel Postimehele antud videointervjuus Reformierakonna otsust jätta Vabaerakond võimukõnelustelt kõrvale ning vastas ka küsimusele, kas IRL on valmis läbirääkimisi jätkama.

Reformierakonna juhatus otsustas täna jätkata võimuliidu moodustamise kõnelusi Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liiduga, seega jääb riigikogus kaheksa kohta saanud Vabaerakond läbirääkimistelt välja. Sellisele plaanile viitas juba asjaolu, et eile õhtul kohtus Reformierakonna esimees Taavi Rõivas nii Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri kui IRLi juhi Urmas Reinsaluga. Vabaerakonna esimeest Andres Herkelit kohtumisele ei kutsutud.

Rõivas avaldas täna pärastlõunal lootust, et Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning IRL võtavad Reformierakonna kutse vastu ja kõnelused saavad kolme erakonna osalusel jätkuda. Tema hinnangul tuleb sel juhul muuta kohtumiste formaati mõnevõrra kompaktsemaks ning rääkida omavahel ausalt ja avameelselt, et keegi ei peaks tundma, et laua taga mängitakse pokkerit. «Arvan, et kõik peavad astuma ka pool sammu tagasi, aga päris kindlasti peab olema ka kõigil see võimalus, et nende põhiküsimused või soovid oleksid leppes esindatud,» ütles ta.

Kolme erakonna koalitsioonil oleks 30. märtsil kogunevas riigikogus 59 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles