SDE juhatus arutab kõneluste jätkamist pühapäeval

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Sven Mikseri sõnul arutab erakonna juhatus koalitsioonikõneluste jätkamist pühapäeva õhtul.

Mikser ütles pärast Reformierakonna otsust jätta Vabaerakond läbirääkimistelt kõrvale ning teha kõneluste jätkamiseks ettepanek SDE-le ja Isamaa ja Res Publica Liidule, et olukord on uus ja sotsiaaldemokraadid peavad seda arutama.

«Reformierakond on olnud nende kõneluste vedaja ja nende otsustada on ka see, kuidas üritada kõnelused kännu tagant välja ja uuesti liikuma saada. Nad on oma ettepaneku teinud ja kindlasti peavad sellesse mingil moel suhestuma nii Vabaerakond, Isamaa ja Res Publica Liit kui sotsiaaldemokraadid. Meie kindlasti arutame põhjalikult selle uue seisu läbi ja anname oma vastuse,» rääkis Mikser.

Kui Reformierakond põhjendas Vabaerakonna kõrvalejätmist muu hulgas ideoloogiliste erimeelsustega maksuküsimustes, siis Mikseri sõnul on maksupoliitilised erimeelsused Vabaerakonna ja Reformierakonna vahel tõesti olemas. Samamoodi aga on need tema sõnul olemas ka sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna vahel ning Isamaa ja Res Publica Liitki on välja pakkunud «võrdlemisi omanäolise» maksuettepaneku. Seega pole maksude küsimuses kokkuleppele jõudmine tema hinnangul lihtne üheski koosseisus.

Mikser leidis, et kõneluste jätkamisel tuleb hakata osaliste vahel looma ka usaldust, mida seni pole piisavalt olnud. «See on läbirääkimiste küsimus. Tuleb tekitada kõigis usk, et kõik ülejäänud osapooled on siirad ja tahavad minna ühise eesmärgi suunas. Kui see on võimalik, siis saab sellest asja, kui mitte, siis ei,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles