Vabaerakonna tegevjuht Reformierakonna otsusest: see on suurepärane uudis!

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Maidla
Margus Maidla Foto: Vaba Isamaaline Kodanik

Vabaerakonna tegevjuht Margus Maidla tundis kergendust, et Reformierakond Vabaerakonnaga koalitsiooni teha ei taha. «Nägin seda suhteliselt madala väitluskultuuriga, sumbunud maailmavaatega, kramplikult enda süsteemist kinni hoidvat Reformierakonda küllalt ja küllalt.»

Vabaerakonna tegevjuht Margus Maidla rääkis täna enne kella 14, et ametlikku teadet selle kohta, et Reformierakond Vabaerakonna võimukõnelustest kõrvale jätab, ei ole erakonnale veel tulnud.

«Kaudselt meil see eelinformatsioon oli. Me ei ole juhatuses ametlikku seisukohta kujundanud, aga minu isiklik seisukoht on, et see on väga suurepärane uudis,» ütles Maidla.

«Nägin seda suhtelist madala väitluskultuuriga, sumbunud maailmavaatega, kramplikult enda süsteemist kinni hoidvat Reformierakonda küllalt ja küllalt. Leian, et isegi kui me oleksime saanud need punktid, mis me tahame koalitsioonilepingusse, siis väga tõsine otsustamise koht oleks olnud, et kas me ikka väärtuskultuuriliselt oleksime sinna seltskonda sobinud. Nad on Eesti siia sellisel kujul toonud, liikugu siis ka edasi,» põhjendas Maidla.

Ta jätkas, et ehkki toetajad ja erakonnakaaslased oleksid aktsepteerinud Vabaerakonna ja Reformierakonna võimuliitu, siis ei oleks paljud seda siiski õigeks pidanud.

Reformierakond otsustas täna, et jätab Vabaerakonna võimukõnelustelt kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles