Reformierakonna juhatus arutab kõneluste jätkamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel, Sven Mikser, Taavi Rõivas ja Urmas Reinsalu.
Andres Herkel, Sven Mikser, Taavi Rõivas ja Urmas Reinsalu. Foto: Erik Prozes / Postimees

Reformierakonna juhatus peaks täna keskpäeval otsustama, kuidas jätkatakse võimuliidu moodustamise kõnelusi.

Postimehe andmetel kutsus Reformierakonna esimees Taavi Rõivas eile õhtul endaga kohtuma nii Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri kui Isamaa ja Res Publica Liidu juhi Urmas Reinsalu. Seni kõnelustel samuti osalenud Vabaerakonna esimeest Andres Herkelit kohtumisel ei olnud.

Euroopa Liidu üldkogult planeeritust varem tagasi sõitnud Rõivas kinnitas eile pärastlõunal Tallinna lennujaamas, et soovib võimalikult kiiresti kokku saada toimiva valitsuse ning alustab selleks juba samal päeval kohtumisi nii erakonnakaaslaste kui teiste kõnelustel osalevate erakondade juhtidega. «Mul on ka oma visioon olemas, kuidas võiks edasi minna, aga kindlasti ma soovin ka teiste arvamuse ära kuulata,» ütles ta ajakirjanike ees.

Rõivas pidas vajalikuks muu hulgas arutada, millised on võimalused olukorras, kus Vabaerakond on teinud ettepaneku kõnelused praegusel kujul katkestada. «Kindlasti ma suhtlen ka Andres Herkeliga, pärast seda on võimalik siis öelda, kuidas meil on võimalik edasi minna,» lausus ta.

Samas rõhutas ta, et on alustanud kõnelusi siiras usus, et kõik, kes kõnelustega alustavad, jätkavad laua taga lõpuni. «Kuulsin ka, et mitmed vabaerakondlased on ka uudistes seda öelnud, et tõepoolest ma olen neid kohelnud kui võrdset partnerit. Seda on hea kuulda, sest see on tõesti olnud ka minu enda arvates nii,» märkis ta eile päeval.

Reformierakonnal on uues riigikogus 30, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal 15, Isamaa ja Res Publica Liidul 14 ja Vabaerakonnal kaheksa, Keskerakonnal 27 ja Konservatiivsel Rahvaerakonnal seitse kohta.

Riigikogu uue koosseisu avaistung peaks toimuma 30. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles