Martin Helme: suurim hirm opositsiooni jääda on Reformierakonnal

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konservatiivse Rahvaerakonna juht Martin Helme meeleavaldusel riigikogu ees.
Konservatiivse Rahvaerakonna juht Martin Helme meeleavaldusel riigikogu ees. Foto: Erik Prozes / Postimees

EKRE juhatuse liige Martin Helme tõdes, et konsultatsioonide juures võib tunnetada Reformierakonna ülbet käitumist ning Helme hinnangul otsib Reformierakond alles oma õiget teed.

«Minu meelest ei ole praegu absoluutselt põhjendatud see, et ükskõik milline teine erakond üritab meeleheitlikult koalitsiooni saada, vastutus valitsus tööle saada on antud hetkel on Reformierakonnal ja hirm opositsiooni jääda on samuti neil kõige suurem,» märkis Martin Helme «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul ei selgu Taavi Rõivase saadetud kirjast, millised on lubaduste katteallikad, tema hinnangul võib Reformierakonna esimehe kiri olla tingitud Vabaerakonna juhatuse hinnangust, et konsultatsioonide senine plenaaristungite vorm on ammendunud.

«Eile oli Reformierakonna esimehel kohtumised teiste erakondade esimeestega, eks seal jõuti teatud sellisesse murdepunkti, nüüd on valik, kas uus koalitsioonileping tuleb väiksemate partnerite nägu või peab Reformierakond edasi jätkama sellist kurnamistaktikat. Lõppkokkuvõttes Reformierakonnal on vaja teisi liitlasi, üksinda ta uut valitsust ei tee,» kommenteeris Kadri Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles