IRLi noored: sotsid tuleks võimuliidust välja jätta

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) noorteorganisatsiooni hinnangul tuleks Sotsiaaldemokraatlik Erakond jätta koalitsiooni moodustamise kõnelustelt välja, sest valijad eelistasid parempoolset maailmavaadet.

IRLi noorteorganisatsiooni esimehe Linda Eichleri sõnul ei ole vaja kõnelustel pead murda, kust leida paisuvatele kuludele täiendavaid katteallikaid, vaid arutada, kuidas eelarveraha kokku hoida. «Riigiaparaat, mis on piisavalt paks andmaks kõik, mida soovid, on ka piisavalt paks võtmaks kõik, mis teenid,» teatas ta.

Samuti nõuab julgeolekuolukord tema sõnul kaitsekulutuste märgatavat suurendamist, milleks on paremerakonnad ehk Reformierakond, IRL ja Vabaerakond rohkem valmis kui sotsiaaldemokraadid.

Oma erakonnalt ootab noorteorganisatsioon selgemaid põhjendusi, millised on IRLi maailmavaatelised ja programmilised punased jooned, millest läbirääkimistel ei taganeta. «Nii on Euroopas kombeks,» lisas Eichler pressiteates.

Reformierakonnal on uues riigikogus 30, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal 15, Isamaa ja Res Publica Liidul 14 ja Vabaerakonnal kaheksa, Keskerakonnal 27 ja Konservatiivsel Rahvaerakonnal seitse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles