Rõivas saatis kirja valitsuse moodustamise alusest, kuid SDE esimees seda ei saanud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel, Sven Mikser, Taavi Rõivas ja Urmas Reinsalu.
Andres Herkel, Sven Mikser, Taavi Rõivas ja Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna esimees Taavi Rõivas pani eile hilisõhtul Brüsselis kirja oma selgitused valitsuse moodustamise alustest, kuid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimeheni kiri ei jõudnud.

Kuigi kirja alguses pöördus Rõivas kõigi konsultatsioonidel osalevate erakondade esimeeste poole, said Postimehe andmetel kirja kätte vaid Vabaerakonna juht Andres Herkel ning Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu.

Kirja kohaselt näeb Reformierakond tulevase valitsusliiduprogrammiliste alustena riigireformi, lastega perede toimetuleku parandamist, madalapalgaliste palgavaesuse leevendamist, tööjõumaksude vähendamist majanduskasvu ergutamiseks, laste sündi soodustava ning vananemist ja väljarännet kompenseeriva poliitika elluviimist, ääremaastumise vähendamist, Eesti riigi julgeoleku kindlustamist ja riigikaitse arendamist ning parlamentaarse demokraatia tugevdamist, vahendas Delfi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles