Ligi: kõnelused jätkuvad väiksemas ringis

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi sõnul jätkuvad nelja erakonna võimukonsultatsioonid tõenäoliselt reedel senisest väiksemas koosseisus.

Ligi ütles ETV otsesaates «Foorum», et konsultatsioonide esimene faas, kus tehti ring peale erakondade programmidele, sai eile õhtul läbi, misjärel kutsus peaminister erakondade juhid ükshaaval enda juurde, et kontrollida, millised meeleolud valitsevad ja millised on ühe või teise erakonna suured soovid.

Varasema kava kohaselt pidanuks nelja erakonna esindajate järgmine kohtumine toimuma homme pärastlõunal, mil plaaniti arutada põllumajanduse ja ääremaastumise küsimusi. Samas on Vabaerakond ja sotsiaaldemokraadid teatanud, et ei pea praeguses olukorras suure ringi arutelude jätkamist võimalikuks.

Ligi sõnul on kõneluste formaat aga juba muutunud, mida kinnitavad nii Rõivase kahepoolsed kohtumised kui ka töögruppides peetud arutelud. Samas märkis ta, et kui konsultatsioonide algusfaasis osales kohtumistel igast erakonnast viis inimest, siis kõneluste jätkudes võiks ühe erakonna esinduses olla kaks või kolm liiget.

Ligi lisas, et tema meelest raisatakse protseduuride arutamisele liiga palju aega, samas kui tegelikult on oluline läbirääkimiste tulemus.

Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Vabaerakonna esindajad alustasid koalitsiooni moodustamiseks konsultatsioone 6. märtsil ning suures ringis on kohtutud kümme korda.

Reformierakonnal on uues riigikogus 30, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal 15, Isamaa ja Res Publica Liidul 14 ja Vabaerakonnal kaheksa, Keskerakonnal 27 ja Konservatiivsel Rahvaerakonnal seitse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles