Riigikogust välja jäänud eelmise koosseisu liikmed saavad kopsakad hüvitised

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eelmisel märtsil pärast koalitsiooni muutumist riigikokku pääsenud ja seekord välja jäänud liikmed loevad praegu ilmselt valimistulemuste väljakuulutamiseni päevi, sest aasta täitumisel saavad nad 10 000 eurose hüvitise asemel 20 000 eurot.

Rohkem kui 20 000 eurose hüvitise saab ilmselt ka napilt parlamendist välja jäänud Sven Sester, kellel on sellegipoolest võimalik riigikogusse pääseda Jaak Aaviksoo asemel, kes kandideerib Tallinna Tehnikaülikooli rektori kohale ning kes on lubanud rektorikoha ka vastu võtta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Keskerakonna parlamendisaadikutest lahkuvad kindlasti ja saavad 20 784 eurose hüvitise endine telemees Peeter Võsa ning kohtu all olev Urbo Vaarmann.

Sama suure hüvitise saavad Reformierakonna ridadest näiteks Rein Lang ja Jaanus Tamkivi, sest nad ei kandideerinud, ja Tõnis Kõiv ning Kalev Lillo, sest nende häältesaak oli väga väike.

Sotsidest saavad kuue kuu palga suuruse hüvitise näiteks Karel Rüütli, Rannar Vassiljev, Jaak Allik ja Olga Sõtnik.

IRL ridades kvalifitseeruvad näiteks 20 000 hüvitise saajateks omal soovil lahkuv Ene Ergma ning kasina häältesaagi saanud Erki Nool ja Toomas Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles