Riigikohtusse on jõudnud 12 valimiskaebust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 15. oktoobril.
Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 15. oktoobril. Foto: Liis Treimann

Vabariigi valimiskomisjoni andmetel on seni riigikohtusse jõudnud 12 valimiskaebust, millest ühe jättis kohus eelmisel nädalal rahuldamata ning 11 ootavad alles lõplikku lahendit.

Vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja ütles Postimehele, et üks riigikohtule edastatud kaebus puudutab e-hääletamise protseduure ja kaks käsitlevad kinnipeetavate hääletamisõigust. Kaheksa kaebust, mille vabariigi valimiskomisjon jättis läbi vaatamata, on riigikohtule esitanud Meelis Kaldalu.

Esimese valimiskaebuse jättis riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium eelmisel nädalal rahuldamata, sest seda ei esitatud tähtaegselt.

Kui riigikohus on teinud kõigi valimiskaebuste kohta lõplikud otsused, saab vabariigi valimiskomisjon valitud riigikogu liikmed ja asendusliikmed registreerida. Seejärel kutsub president kümne päeva jooksul pärast valimistulemuste väljakuulutamist kokku riigikogu uue koosseisu avaistungi. Seniste arvestuste kohaselt võiks parlamendi esimene istung toimuda 30. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles