Martin Helme: riigikoguparteina oleme teises seisuses

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhatuse liige Martin Helme tõdes, et see faas, kus EKRE oli riigikoguväline erakond, on möödas ning parlamendiparteina tuleb valida senisest teistsugune käitumisviis.

Helme rääkis ETV saates «Kahekõne», et EKRE on alati olnud maailmavaateerakond ning ei võitle inimestega, vaid oma ideede eest ja teiste ideede vastu, vahendas ERR Uudised.

«Nii et me oleme poliitikas osaliselt seetõttu, et inimesed soovisid näha poliitikas mingit teistsugust poliitikategemise viisi või teistsugust poliitilist kultuuri. Me püüame seda teistsugust poliitilist kultuuri välja kanda,» sõnas ta.

Kuna Reformierakond peab Vabaerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liiduga koalitsioonikõnelusi, on EKRE koos Keskerakonnaga opositsiooni jäämas, Helme oma erakonda Keskerakonnaga ühele pulgale ei seaks.

«Erinevalt koalitsioonist, kus otsustatakse, et minnakse ja ollakse koos, opositsioonis seda ei otsustata, me pole ju erakondade tasemel mingisugust koordineeritud tegevust alustanud, riigikogu polegi tööd veel alustanud, me pole mingieid positsioone kooskõlastanud, meid lihtsalt pole kaasatud koalitsiooniläbirääkimistele, seal me lihtsalt oleme, ma ei näe, kuidas saaks meid panna ühele pulgale lihtsalt seepärast, et me ei saanud seekord valitsusse,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles