Ladõnskajale koha kaotanud Sester võib siiski riigikokku saada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi riigikogu valimistel kaotas Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Sven Sester kolmanda häältelugemise järel napilt mandaadi, on tal siiski võimalus pääseda asendusliikmena parlamenti.

Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas on Sester IRLi esimene asendusliige, kuid sel moel pääseks ta parlamenti üksnes juhul, kui teda ühe häälega edestanud Viktoria Ladõnskaja peaks mingil põhjusel saadikukoha ära andma.

Märksa suurem tõenäosus on Sesteril riigikokku saada asendusliikmete üldnimekirjast, kus ta samuti on esimesel kohal. Selleks peaks riigikogust lahkuma IRLi saadik, kes on saanud valimistel kompensatsioonimandaadi.

Äsjastel valimistel pääsesid IRLi kandidaatidest kompensatsioonimandaadiga parlamenti teleajakirjanik Maire Aunaste ja erakonna aseesimees Jaak Aaviksoo, kes on teatanud, et kandideerib Tallinna Tehnikaülikooli rektoriks. Uus rektor valitakse ülikoolile 22. mail.

IRL sai 1. märtsil toimunud valimistel 101-liikmelises riigikogus 14 mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles