Riigikogu uued fraktsioonid napsavad osa tööruume sotsidelt ja IRLilt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu valimistel vastavalt üheksa ja neli kohta kaotanud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) peavad loovutama uutele tulijatele osa oma senistest tööruumidest Toompea lossis.

Riigikogu pressiteenistuse teatel on riigikogu kantselei alustanud ettevalmistusi, et uute parteidena parlamenti pääsenud Vabaerakond ja Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) saaksid oma fraktsiooni Toompeale sisse seada.

Valimistel kolm kohta kaotanud Reformierakonna ja ühe mandaadi juurde saanud Keskerakonna fraktsioon jäävad oma senistesse ruumidesse. IRLi saadikurühm jäi aga ilma kahest senisest toast, millest ühe võtab enda kasutusse SDE fraktsioon. Samas pidid ka sotsiaaldemokraadid loovutama kaks seni nende kasutuses olnud tööruumi.

Uutest fraktsioonidest üks hakkabki paiknema nendes kolmes toas, millest IRL ja SDE jäid ilma. Teine saadikurühm saab endale kaks ruumi, kus seni tegutses korruptsioonivastane erikomisjon. Komisjon omakorda kolib tubadesse, kus varem töötasid IRLi kuuluv Tõnis Palts ja keskerakondlane Mailis Reps. Palts uude riigikogu koosseisu ei pääsenud, küll aga Reps, kellele riigikogu kantselei pakub nüüd uut tuba.

Riigikogu pressiesindaja selgitas, et esimesena saab uutest tulijatest suurem ehk Vabaerakonna fraktsioon valida, kumba pakutud variantidest ta eelistab. Enne sissekolimist peavad toad läbima värskenduskuuri.

Peale fraktsioonide tuleb riigikogu kantseleil toad välja jagada ka uutele riigikogu liikmetele. Pressiesindaja sõnul loositakse seniste saadikute tühjaks jäänud toad esmalt fraktsioonidele, kes saavad seejärel juba ise otsustada, kes saadikutest millise toa saab.

Eelmisest parlamendikoosseisust jätkab uues 101-liikmelises riigikogus tööd 45 saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles