Anvelt: võimalik, et üle tuleb lugeda kogu ringkonna sedelid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva justiitsministri Andres Anvelti sõnul on võimalik, et Viktoria Ladõnskaja ja Sven Sesteri häälte ülelugemise valguses tuleks üle lugeda kogu ringkonna sedelid, kuna avastatud viga on märkimisväärne.

«Arvestades saadud häälte hulka, siis võimalikud vead ei muuda esinumbrite jaoks midagi, kuid asendusliikmete jaoks võivad siin probleemid olla – nende vahel olid vahed palju väiksemad. Ma usun, et valimiskomisjoni peaks see juhtum panema tõsiselt mõtlema,» ütles Anvelt Postimehele.

Anvelt märkis, et e-hääletusel on selliste inimlike vigade tekkimise võimalus väiksem, kuna sel puhul ei saa valija käekirja valesti lugeda.

Tallinna valimiskomisjon luges täna üle riigikogu valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaatidele Viktoria Ladõnskajale ja Sven Sesterile antud hääled ja tegi seitse muudatust. Riigikokku pääseb esialgsetel andmetel siiski Ladõnskaja.

Ladõnskaja sai pärast häälte lugemist 1393 häält, Sester 1392. See tähendab, et Sester kaotas kaks häält, Ladõnskaja häälte arv jäi aga samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles