Võimukõnelused jätkuvad majandus- ja maksuteemadega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja erakonna konsultatsioonid Stenbocki majas.
Nelja erakonna konsultatsioonid Stenbocki majas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Nelja erakonna esindajad jätkavad täna võimukõnelusi erimeelsusi tõotavate majandus- ja maksuteemadega, kus suurematele kokkulepetele pole seni jõutud.

Reformierakonna pressiesindaja teatas pärastlõunal, et tavapärast pressibriifingut täna ei toimu. «Praegu jätkatakse koalitsioonikõnelustel arutelu majanduskasvu soodustamise ja maksupoliitika üle. Sisulisi kommentaare saab anda siis, kui selles kahtlemata mahukas valdkonnas on kokkulepped partnerite vahel saavutatud,» ütles ta.

Värske info kohaselt teevad erakondade esimehed arutelust kokkuvõtte kell 18.

Majanduskasvu soodustavate meetmete arutelu alustasid erakonnad juba eile pärastlõunal. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles eilse kõnelustevooru lõppedes Postimehele, et arutelu alustati sotsiaalmaksust, mille määra soovib Reformierakond langetada kaks ja Vabaerakond kolm protsenti. SDE toetab sotsiaalmaksu erisuste ning Isamaa ja Res Publica Liit kõrgepalgaliste maksulae kehtestamist.

Mikseri sõnul lepiti kokku, et mis tahes sotsiaalmaksu langetamise või erisuste puhul ei tohi pensioni- ega haigekassa jääda miinusesse ja võimalikud vähemlaekumised tuleb korvata eelarve muudest tuludest. Ühtlasi on tema sõnul otsustatud, et kõik kulukad lubadused pannakse lauale läbirääkimiste lõppfaasis ning alles siis püütakse leida neile katteallikaid.

Ta nentis, et õhtuse seisuga ei olnud selles teemaplokis ühtsest arusaamast rääkida põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles