Sester ei plaani häälte ülelugemist vaidlustada

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester.
Sven Sester. Foto: MATTIAS TAMMET / ÕHTULEHT

Häälte ülelugemise tagajärjel napilt riigikogust välja jäänud, koha erakonnakaaslasele Viktoria Ladõnskajale kaotanud Sven Sester (IRL) ei plaani valimiskomisjoni tänast otsust vaidlustada.

«Valija on oma otsuse teinud ja mina kindlasti protestima ei hakka. See on päris selge,» põhjendas Sester.

«Ma toetan kahe käega Viktoria Ladõnskaja tulekut poliitikasse. See on nii IRLi kui Eesti ühiskonna jaoks väga positiivne leid ja selles mõttes on mul väga hea meel, et ta pääseb nüüd reaalselt parlamendipoliitikasse meie mõtteid ellu viima,» ütles Sester Postimehele.

Suurt nördimust muutunud tulemuste üle ta ei avaldanud. «Kõik kandidaadid kinnitasid seda, et kui nad peaksid valija mandaadi saama, siis nad lähevad seda mandaati ka teostama. Kindlasti oleks ka mina olnud valmis minema seda mandaati teostama, kui see oleks tulnud. Aga samal ajal on demokraatia loogika see, et valituks saab ikkagi see, kes saab kõige rohkem hääli.»

Tallinna valimiskomisjon luges täna üle riigikogu valimistel IRLi nimekirjas kandideerinud Ladõnskaja ja Sesteri hääled. Häälte ülelugemise tulemusena kaotas Sester kaks häält ning Ladõnskaja häälte arv jäi samaks. 1393 häälega kindlustas Ladõnskaja Sesteri 1392 hääle ees koha riigikogus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles