Savisaar: neljast erakonnast koosnev võimuliit ei püsi kaua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Võimuliidu moodustamise konsultatsioonidelt kõrvale jäänud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare hinnangul ei kujune neljast parteist koosnev koalitsioon töövõimeliseks ja pikaajaliseks.

«Olen päris kindel, et Reformierakond saab ise ka aru, et neljast partnerist koosnev koalitsioon ei tule eriti töövõimeline ega pikaajaline. Kuid midagi tuleb praegu kokku panna, et säilitada võim,» kirjutas Keskerakonna esimees täna õhtul oma Facebooki leheküljel.

«Sealt edasi võib Reformierakond seada eesmärgiks saavutada suurem ülekaal oma partnerite üle, milleks üks võimalus on asuda aktiivselt üle võtma muu lipu all parlamenti pääsenud poliitikuid,» kirjutas Savisaar.

«Mis tähendab, et kindlasti on oodata katseid Keskerakonna suurt 27-liikmelist fraktsiooni riigikogus lõhestada. Meie sellele liimile sel korral ei lähe. Me ei saa mööda vaadata, et lisaks igaühele isiklikult on meile antud poliitiliselt siduv mandaat ajada riigikogus keskerakondlastena keskerakondlikku poliitikat,» kirjutas Keskerakonna esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles