Martin Helme: EKRE peab mõtlema, kuidas oma kuvandit parandama hakata

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Martin Helme ütles Kuku raadio saates «Nädala Tegija», et erakond peab tõenäoliselt mõtlema hakkama, kuidas oma kuvandit parandada.

Saatejuht Meelis Atonen ütles Martin Helmele, et teda isiklikult hirmutas ja ehmatas EKRE valimiskampaania. Martin Helme vastas talle, et EKREs ei olda kurjad, pigem ollakse jõulised ja ei keerutata. Ta tunnistas, et erakond on otsekohene ja mõnes küsimuses vastanduv ja konfliktse peajoonega, kuid see valijatele meeldibki. 

«Muidugi ma olen ka sellega nõus, et kui me natuke pikema tuleviku peale mõtleme, siis me peame ikkagi tõenäoliselt mõtlema ka selle peale, kuidas oma imidžit parandada. Meile on jäänud külge liiga krõbedate vendade maine. Me oleme võib-olla ise selle jaoks püssirohtu andnud,» möönis EKRE liige.

Martin Helme vastas jaatavalt ka saatejuhi küsimusele, kas erakond oleks pidanud Jaak Madisoni skandaalile teisiti reageerima. «Oleme kaks aastat järjest kampaaniat teinud (kohaliku omavalitsuse volikogu ja Euroopa Parlamendi valimised- M.S). Pühapäeva õhtul oli kulminatsioon - saime  tulemused kätte, esmaspäeval lasime korraks lipsu natuke lõdvemaks, saime nautida võidurõõmu ja siis teisipäeva hommikul tuli raketirünnak. Me ei osanud reageerida,» tunnistas Helme. Tema sõnul hakkas seepeale erakond «plahverdama» ning edasi läks olukord aina koledamaks.

Atonen märkis, et EKRE programmis on kirjas ettepanek, et rahvahääletuse abil saab saadikult mandaadi ära võtta ning kui see töösse peaks minema, siis võiks olla Madison selle esimene ohver, sest teiste erakondade valijad võiksid talle kambaka teha. Helme ütles, et seda ta ei kardaks: «Jaaku tundes arvan, et ta tuleks sealt ka võitjana välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles