Vabariigi valimiskomisjon on saanud 13 valimiskaebust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Postimees

Vabariigi valimiskomisjon on saanud riigikogu valimiste kohta kokku 13 kaebust, millest üks jäeti teisipäeval läbi vaatamata ning ülejäänud võetakse arutlusele järgmisel nädalal.

Vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja ütles Postimehele, et kui eile sai komisjon kaks uut kaebust kinnipeetavate hääleõiguse ning ühe kaebuse e-hääletamise protseduuride seaduspärasuse kohta, siis täna lisandus veel üheksa valimiskaebust, millest kaheksa tuli eri teemadel ühelt inimeselt. Lisandus ka üks kaebus, mis puudutab e-hääletamise protseduuride seaduspärasust kindlas valimisringkonnas.

Samuti on ühe valimiskaebuse saanud Tallinna linna valimiskomisjon. Komisjoni poole pöördus Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas kandideerinud ja riigikogu uuest koosseisust ülinapilt välja jäänud Viktoria Ladõnskaja, kes soovib talle antud häälte ülelugemist.

Ühe hääletamisvõimaluste kohta laekunud kaebuse jättis vabariigi valimiskomisjon juba nädala algul kaebetähtaja ületamise tõttu läbi vaatamata. Selle otsuse on kaebaja vaidlustanud riigikohtus.

Vabariigi valimiskomisjon registreerib valitud riigikogu liikmed ja asendusliikmed siis, kui kaebuste kohta on tehtud lõplikud otsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles