Vanglates ja arestimajades hääletas kokku 349 inimest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tänavustel riigikogu valimistel andsid oma hääle sajad vahistatud, kes said kodanikukohustust täita eelhääletuse ajal vanglas spetsiaalses hääletamisruumis.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku teatel said hääleõiguslikud vahistatud vanglas hääletada eelhääletuse ajal ning kedagi vanglast välja ei konvoeeritud. Vabariigi valimiskomisjoni andmetel hääletas vanglates ja arestimajades kokku 349 inimest, seal hulgas kaks süüdimõistetut.

«Vanglas hääletamine korraldati koostöös valimisjaoskonna esindajatega, kes tulid valimispäevaks vanglasse,» märkis Tuulik. Hääletamine korraldati selleks ettenähtud nõuetele vastavas hääletamisruumis.

Postimees kirjutas eile, et tänavustel riigikogu valimistel hääletas kaks süüdimõistetud vangi, kellest üks konvoeeriti hääletama oma kodukohta. Postimehe andmetel konvoeeriti kodukohta Märjamaale valimistel häält andma eluaegne vang Romeo Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles