Valimiskomisjon on saanud veel kolm valimiskaebust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vabariigi valimiskomisjon on saanud riigikogu valimiste kohta kokku neli kaebust, millest üks jäeti teisipäeval kaebetähtaja ületamise tõttu läbi vaatamata ning ülejäänud võetakse arutlusele järgmisel nädalal.

Vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja ütles Postimehele, et kaks uut kaebust puudutavad kinnipeetavate hääleõigust ning üks e-hääletamise protseduuride seaduspärasust. Nii kaebusi kui valimiste kohta laekunud pöördumisi ja ettepanekuid koguneb valimiste keskkomisjon arutama järgmisel teisipäeval.

«Lisaks on Valgas, Viljandis ja Tartu linnas läbivaatamisel valimiste korraldusega seotud küsimused,» lisas pressiesindaja.

Üleeile jättis vabariigi valimiskomisjon kaebetähtaja ületamise tõttu läbi vaatamata ühe hääletamisvõimaluste kohta laekunud kaebuse. Küll selgitati kaebajale tema hääletamisvõimalusi Narva linnas.

Riigikogu valimiste kohta saab kaebusi esitada täna õhtuni. Vabariigi valimiskomisjon registreerib valitud riigikogu liikmed ja asendusliikmed siis, kui kaebuste kohta on tehtud lõplikud otsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles