Sotsid on nelja erakonna konsultatsioonidega siiski nõus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretäri Indrek Saare sõnul kinnitas Reformierakonna esimees Taavi Rõivas täna siirast soovi jõuda nelja osalisega koalitsioonini ning seetõttu annavad ka sotsiaaldemokraadid endast parima, et laia koalitsiooni saaks moodustada.

Kui veel eile olid sotsiaaldemokraadid võimaliku laia koalitsiooni suhtes ettevaatlikud, siis täna otsustas erakonna riigikogu fraktsioon Reformierakonna kokku kutsutud konsultatsioonidega nõustuda. «Otsustasime, et homme läheme heas usus neljapoolsetele konsultatsioonidele,» ütles Saar Postimehele.

Saare sõnul kinnitas Rõivas täna hommikul, et Reformierakonna siiras soov on tõepoolest jõuda laia koalitsioonini. «Kuna Rõivas kinnitas, et ta ei kavatse jõuda sama tulemuseni, kuhu 2007 jõudis Andrus Ansip, et rohelised visati mingil hetkel kõnelustelt välja, siis me ei taha tema sõnu ette kahtluse alla panna,» ütles ta. «Anname omalt poolt parima, et selline koalitsioon oleks võimalik moodustada.»

Reformierakonna juhatus otsustas eile alustada konsultatsioone nii SDE, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kui Vabaerakonnaga. Nelja erakonna võimuliidul oleks uues riigikogus 67 häält, kuid rohkem kui 51 häält omava võimuliidu saaksid kokku panna ka kolm erakonda. Reformierakonna, SDE ja IRLi koalitsioonil oleks 59, Reformierakonna, SDE ja Vabaerakonna koalitsioonil 53 ning Reformierakonna, IRLi ja Vabaerakonna liidul 52 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles